Idei evenimente

Spa acasa – Idei si sfaturi de urmat pentru a avea parte de momente de relaxare!

Spa acasa Idei si sfaturi de urmat pentru a avea parte de momente de relaxare

Deși, cu siguranță, ai nevoie de clipe în care să te deconectezi și să ai grijă de corpul tău, poate fi dificil să mergi la spa ori de câte ori simți această nevoie. De aceea, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face este să găsești metodele prin care poți retrăi senzațiile pe care le ai la spa, găsind cele mai bune modalități pe care le poți încerca acasă. Dacă descoperi rețeta ideală pentru tine, tot ce-ți rămâne de făcut este să o pui în practică, de fiecare dată când ajungi acasă după o zi extrem de obositoare și vrei să ai parte de puțină recreere. Așadar, află ce poți face pentru a te bucura de astfel de momente, chiar la tine acasă!

1. Cum sa te simti la tine acasa ca la un spa de lux?

Sunt multe lucruri pe care le poți încerca la tine acasă, fără să fie necesar să te deplasezi la un spa sau să investești în tratamente costisitoare. Dacă nu știi de unde să pornești, ia în calcul câteva elemente pe care le poți introduce în rutina ta de relaxare. Este important să creezi un cadru complex și complet, în care să te simți bine din toate punctele de vedere. Așadar, pentru a te asigura că toate simțurile sunt stimulate cu succes și că trupul tău îți va mulțumi după aceste momente, este esențial să vezi ce opțiuni ai la dispoziție pentru a pune la cale o recreere totală, în adevăratul sens al cuvântului. Astfel, iată ce poți face în acest sens:

 

  • Lumânări parfumate

Lumânările parfumate te pot ajuta să creezi un ambient deosebit, atât prin lumina pe care o emană în încăpere, cât și prin aromele speciale pe care le pot avea. Fie că preferi modele mai simple și mai mici, fie că preferi variante mai extravagante și mai elegante, important este să-ți placă designul lor și să te bucure mirosul pe care îl au. Simțul olfactiv este esențial în procesul de relaxare, deoarece, dacă este stimulat în direcția potrivită, îți poate oferi o stare de bine și o dispoziție excelentă. Prin urmare, alege lumânări în recipiente, pe care să le poți folosi în serile în care vrei să organizezi un mic spa la tine acasă.

 

  • Muzică relaxantă

Muzica îți activează simțul auditiv și îți poate schimba cu totul vibe-ul interior. Chiar dacă faci o baie fierbinte cu spumă sau cu sare de baie, chiar dacă preferi să te masezi cu crema preferată sau să citești o carte minunată, o muzică auzită în surdină îți poate induce o stare plăcută și primitoare. 

 

  • Tratamente pentru față, păr și corp

Îngrijește-ți corpul folosind produse cosmetice care să-ți revitalizeze pielea și părul. Poți utiliza măști de hidratare pentru păr, scruburi pentru corp, măști cu vitamine pentru ten și o mulțime de alte tehnici pentru a-i oferi trupul tău tratamentul pe care îl merită. 

femeie cu prosop pe par si masca cosmetica pe fata - spa acasa
1 Spa la tine acasa – Idei de amenajare

2. Spa la tine acasa – Idei de amenajare 

 

Totuși, dincolo de ceea ce poți să faci, efectiv, pentru a te relaxa folosind anumite metode  și acțiuni, mai contează și spațiul în care te afli. Factorul vizual este semnificativ pentru psihicul uman și, de aceea, este recomandat să dai o notă aparte încăperii, pentru a te putea deconecta cu adevărat. Iată cum poți reuși acest lucru:

 

  • Curățenie

Pentru ca mintea ta să se relaxeze, este nevoie ca spațiul respectiv să fie curat și îngrijit. Încearcă să elimini toate elementele aglomerate care nu au ce căuta acolo și să le păstrezi în câmpul tău vizual doar pe cele care îți aduc liniște și armonie. O încăpere ordonată are un efect deosebit asupra stării interioare!

 

  • Elemente naturale

Îți poți crea un colțișor special pentru serile în care vrei să te relaxezi la spa-ul tău de acasă. Plantele și florile sunt minunate ca soluții de decor, deoarece, alături de lumânările decorative, îți vor da impresia că ești într-un loc tropical sau într-o oază, pentru a-ți putea reîncărca bateriile și energia.

Spa la tine acasa Idei de amenajare - lumanari Myru candles
2 Spa la tine acasa – Idei de amenajare

În concluzie, nu este dificil să ai un spa la tine acasă, dacă folosești anumite elemente și secrete pentru a crea un cadru de acest gen. Ai grijă de tine și încearcă să îți faci timp, cât mai des, pentru astfel de clipe pe care să le petreci cu tine însăți!

 

Sursă foto: Shutterstock.com