Lumanari decorative

Uleiuri esentiale pentru lumanari – cele mai des utilizate uleiuri esentiale si efectul lor asupra starii tale de spirit

cover ulei esential pentru lumanari

Lumânările realizate din uleiuri esentiale sunt adesea utilizate pentru a crea o anumită atmosferă, în funcție de context, situație sau starea de spirit pe care îți dorești să o obții. Poate ai nevoie de relaxare, puțină inspirație, îți dorești să meditezi sau să te destresezi. Ei bine, poți remarca toate aceste efecte în momentul în care aprinzi o lumânare parfumată în încăperea în care te afli, acasă sau la birou. Important este ca uleiurile esențiale pentru lumânări să țintească cu exactitate dispoziția pe care tu îți dorești să o ai. Mai jos găsești informații despre uleiurile esențiale folosite pentru lumânări, care sunt beneficiile fiecărui tip în parte și cum le alegi pe cele potrivite.

 

Ce trebuie sa iei in considerare inainte sa alegi o lumanare cu uleiuri esentiale? 

 

O lumânare parfumată trebuie să se potrivească, în mod ideal, în cadrul în care va fi integrată, fie că e vorba de masa din sufragerie, dormitor sau birou. Așa că, înainte de a alege lumânarea potrivită, trebuie să iei în considerare anumite aspecte, pentru a fi sigur că obții efectele dorite și vei fi pe deplin satisfăcut de alegere.

 

  • Tipul de ceară

Este indicat ca lumânarea pe care o vei cumpăra să fie realizată din ceară naturală, în caz contrar, cele din aditivi pot avea anumite efecte negative asupra sănătății. Cele naturale nu vor emana substanțe toxice atunci când ard și nu-i vor afecta pe cei care au alergii. Poți alege și o lumânare realizată dintr-o combinație între ceară și beton. 

Dacă îți dorești un model unic, cu detalii care se diferențiază de celelalte, ai putea să iei în considerare o lumânare parfumată handmade, fiind astfel și un element care se va remarca în ceea ce privește designul casei tale. 

1. tipul de ceara

 

  • Sursa uleiurilor esențiale

Este important ca uleiurile esențiale utilizate pentru lumânări să fie 100% naturale, extrase din plante, fără a conține alte ingrediente posibil dăunătoare. Alegând astfel de ingrediente și parfumul pe care-l vei simți va fi unul non-toxic. 

Uleiurile organice, obținute din extracte naturale tind să dea mirosuri elegante, nu foarte concentrate, iar calitatea acestora este superioară celor sintetice utilizate.

 

  • Recipientul

Și în cazul lumânărilor, ca a altor produse de pe piață, calitatea recipientului variază. Poți alege lumânări în recipient din ceramică, în locul plasticului, acestea fiind și cu mult mai ecologice. 

 

Uleiurile esentiale pentru lumanari – tipuri de uleiuri esentiale si beneficiile lor pentru sanatate 

2. uleiuri esentiale tipuri si beneficii pentru sanatate

Uleiurile esențiale pot avea beneficii semnificative privind dispoziția ta generală, prin atmosfera pe care reușești să o creezi. Astfel, o lumânare decorativă nu reușește doar să confere un design rafinat încăperii în care se află, ci contribuie, în același timp, la îmbunătățirea stării tale în momentele în care ai nevoie. Trebuie doar să asociezi nevoia pe care o ai cu uleiurile esențiale potrivite, nu înainte de a cunoaște care este efectul pe care îl produce fiecare în parte:   

 

  • Uleiul de lavandă – are un efect calmant, de relaxare, îmbunătățește calitatea somnului și aduce îmbunătățiri în ceea ce privește starea de anxietate. Este recomandat pentru durerile de cap, migrene și insomnie;
  • Uleiul de mentă – are efect energizant și, totodată, are un impact pozitiv asupra problemelor gastro-intestinale în momentul în care este inhalat. Conform studiilor ajută la sindromul intestinului iritabil, durerea abdominală și greață;
  • Uleiul de patchouli – este ideal pentru o seară romantică, datorită faptului că induce o atmosferă senzuală;
  • Uleiul de portocală – contribuie la reducerea anxietății și a stresului;
  • Uleiul de cimbru – îmbunătățește memoria și starea de concentrare, reconectându-i cu prezentul pe cei care se pierd în gânduri;
  • Uleiul de rozmarin – stimulează creativitatea și induce o stare de calm.

 

În concluzie, ai la dispoziție o varietate de uleiuri esențiale din care poți alege, astfel încât, în momentul în care lumânarea va arde, să reușești să creezi atmosfera pe care ți-o dorești. O pauză în timpul programului de lucru, o seară relaxantă, un moment romantic cu partenerul tău, o lumânare aprinsă la timpul potrivit va veni ca o completare în oricare dintre contexte. Fii atent ca lumânările din uleiuri esențiale pe care le alegi să fie realizate din ingrediente naturale, astfel încât să nu-ți faci griji asupra posibilelor efecte asupra stării de sănătate. 

 

Sursa: unsplah.com, pexels.com, myricandles.ro