Lumanari decorative

Cele mai bune lumanari parfumate

Cover Photo Cele mai bune lumanari parfumate

Cele mai bune lumanari parfumate Clasament TOP 3Lumânările parfumate sunt obiecte care te pot ajuta să creezi o atmosferă relaxantă și prietenoasă, în orice spațiu. Așadar, dacă vrei să afli care sunt cele mai bune lumânări, este important să analizezi cu atenție un clasament al produselor de top, dar și criteriile pe care să le iei în considerare pe parcursul căutărilor tale. În continuarea acestui articol, vei descoperi toate informațiile de care ai nevoie pentru a lua cea mai bună decizie.

 

 

1.Cele mai bune lumanari parfumate– Clasament TOP 3 

Pentru a alege o lumânare parfumată care să fie pe gustul tău, este bine să iei în calcul și o serie de recomandări. Astfel, analizând următorul clasament, vei putea selecta variantele care ți se potrivesc, în funcție de așteptările pe care le ai. Iată care este TOP 3 al celor mai  bune lumânări parfumate:

 Lumanari ceara soia,parfumate in recipiente din ceramica marmorata
Cele mai bune lumanari parfumate Clasament TOP 3
Set lumanari decorative din ceara de palmier cu efect cristalizat
Cele mai bune lumanari parfumate Clasament TOP 3
Lumanari decorative,parfumate,model vintage,
Cele mai bune lumanari parfumate Clasament TOP 3
Nume produs Set lumânări parfumate din ceară de soia cu aromă de piper roz Octagon Opium Set lumânări parfumate din ceară de parafină, cu aromă de chihlimbar, Set Vintage Set lumânări parfumate din ceară de palmier, cu aromă de portocale dulci Cristal Stones
Vezi AICI preț Vezi AICI preț Vezi AICI preț
Detalii produs Set alcătuit din 3 lumânări

Lumânările sunt create din ceară de soia și ceară de palmier

Sunt 100% nturale

Recipientul este handmade

Parfum oriental, cald-picant

Note principale: piper roz, floare de portocal și pere

Note mijlocii: orhidee, black opium și cafea

Note de bază: chihlimbar, paciuli, cedru și vanilie

Greutate totală: 395 g (3 recipiente)

Dimensiuni: 5.5 cm x 4.5 cm

Timp de ardere: aproximativ 9-10 ore per recipient

Set de 3 piese vintage

Realizate din amestec de ceară naturală și parafină

Note principale: neroli, frezie, ylang ylang și măr verde

Note mijlocii: floare de portocal, trandafir, tuberoză, crin, garoafe

Note de bază: chihlimbar, fructe, flori uscate

Dimensiuni Arc: 8 cm x 4 cm x 8 cm

Dimensiuni Turn Hexagon: 7 cm x 12 cm

Dimensiuni Turn Cu Ceas: 4 cm x 12 cm 

Set alcătuit din 3 piese

Vine la pachet cu un suport în formă de norișor

Realizate din ceară de palmier 100% naturală și fitil alcătuit din bumbac eco

Note principale: portocale dulci, nuci de cocos, căpșuni, pepene și banane

Note mijlocii: muguet, trandafir, iasomie, salvie și cuișoare

Note de bază: vanilie și zahăr

Dimensiuni: 5 cm x 5,5 cm x 6,5 cm

PRO Design inedit și original, creat cu ajutorul florilor de iasomie, lavandă și blue butterfly pea

Realizate din materiale naturale, fără elemente artificiale

Suportul din ceramică este oferit cadou

Setul este alcătuit din 3 piese total diferite

Suportul în formă de norișor este cadou

Preț avantajos

CONTRA Poate fi dificil de integrat în anumite concepte estetice

 

 2.Cum aleg o lumanare parfumata buna? 

Totuși, lumânările parfumate sunt, în același timp, elemente decorative care pot schimba cu totul amenajarea unei încăperi, dar și o modalitate de relaxare, ce te poate ajuta să te deconectezi ori de câte ori simți nevoia. Așadar, pentru a alege modelele potrivite, este important să ai câteva criterii pe care să te poți baza. Ținând cont de acestea, vei putea compara diferite produse, cu scopul de a le găsi pe cele care sunt ideale pentru tine. Prin urmare, iată ce trebuie să iei în considerare:

 

Parfumul

Mirosul este unul dintre factorii esențiali pe care nu trebuie să-i ignori atunci când vrei să achiziționezi o lumânare parfumată. Este, poate, detaliul cel mai semnificativ pe care este recomandat să-l ai în vedere, deoarece doar tu știi care sunt parfumurile care îți plac, care te relaxează și care te fac să te simți bine. Unii oameni preferă, de exemplu, aromele fructate (precum cele de căpșuni, fructe de pădure, mango etc.), în vreme ce alții se orientează către arome florale (liliac, trandafir, iasomie, bujor, frezie etc.), dulci (vanilie, zahăr etc.) sau alte arome speciale (paciuli, eucalipt, scorțișoară, mentă, ylang ylang etc.). Indiferent care sunt preferatele tale, este obligatoriu să optezi pentru cele care îți stimulează simțul olfactiv într-un mod pozitiv. Astfel, vei reuși să creezi o cale sigură către odihnă și armonie, inspirând și bucurându-te de parfumurile care îți plac.

 

Forma și designul

Forma și designul sunt elemente esențiale, din mai multe puncte de vedere. Trebuie să fie pe placul tău din perspectivă estetică, întrucât, simțul olfactiv este completat, astfel, de cel vizual, iar un aspect atractiv pentru tine poate reprezenta un amănunt care poate face, cu adevărat, diferența. Fie că preferi forme pătrate, dreptunghiulare, cilindrice sau rotunde, fie că îți plac mai mult cele neregulate sau cele care au forma unui obiect cunoscut (turnuri, clădiri etc.), tot ce contează este să-ți satisfacă dorințele. Unele modele de lumânări se bazează pe existența unui recipient de sine stătător, iar altele nu sunt introduse într-o formă anume, dar pot fi așezate pe farfurioare sau pe alte tipuri de suport.

 

Culoarea

Culoarea te poate ajuta să integrezi lumânările parfumate în decorul pe care vrei să-l obții. Dacă ești o persoană care adoră să creeze armonii cromatice, jonglând cu nuanțe și culori inedite, cu siguranță îți dorești ca și elementele decorative să facă parte din același concept stilistic. Așadar, în cazul în care culoarea este importantă pentru tine, acesta poate fi un criteriu necesar, pe care să-l iei în calcul.

 

Dimensiunile 

Dimensiunile pot deveni un lucru semnificativ, mai ales dacă ai în vedere crearea unui design special, într-un anumit loc. Dacă vrei să amplasezi respectivele lumânări într-un spațiu specific, poate fi necesar să știi care sunt dimensiunile exacte ale acestora. Analizează caracteristicile produsului și, cu siguranță, vei găsi în detaliile oferite de producător, toate informațiile de care ai nevoie. 

 

Ceara

Ceara este materialul principal din care este alcătuită o lumânare. Există lumânări realizate din ceară naturală, din ceara de soia, din parafină, dar și din ceară de palmier sau alte tipuri de ceară. Fiecare dintre acestea are anumite proprietăți pe care este bine să le iei în considerare. De pildă, ceara din parafină emană un miros mai puternic, dar poate degaja mai mult fum, în vreme ce ceara de albine picură mai puțin și este ideală pentru cei care au alergii. Ceara din soia este creată din ulei de boabe de soia, iar ceara de palmier este produsă prin procesarea uleiului de palmier. Așadar, ia în calcul acest aspect atunci când pornești în căutarea lumânărilor perfecte.

 

Timp de ardere

Timpul de ardere poate varia, în funcție de dimensiunile lumânării, de ceara folosită, dar și de calitatea produsului sau de numărul de fitiluri (dacă sunt mai multe fitiluri, arderea va fi mai rapidă). De regulă, lumânările mici au un timp de ardere cuprins între 4 și 6 ore, iar cele medii sau mari pot ajunge la un timp de 10-20 de ore sau mai mult.

 

Brandul

Brandul contează în măsura în care vrei să găsești articole de calitate. Pentru a te asigura că ți se oferă un bun raport calitate-preț, află mai multe despre producător și despre modul în care acesta realizează produsele. Analizează ce materiale folosește, care este tehnologia folosită și prin ce se diferențiază gama sa de celelalte de pe piață. Astfel, vei putea compara mult mai bine variantele pe care le ai la dispoziție și vei putea opta pentru cele care ți se par cele mai calitative și mai atractive. 

 3. Cum se foloseste o lumanare parfumata? 

O lumânare parfumată poate fi folosită atât pentru decor, cât și pentru relaxare. Este un element decorativ datorită designului inedit și datorită luminii plăcute pe care o oferă încăperii. De asemenea, parfumul degajat reprezintă o modalitate perfectă de recreere și deconectare, deoarece dezmorțește simțurile olfactive, stimulând centrii care acționează asupra corpului, relaxându-l. 

 

Singurele lucruri la care trebuie să fii atent sunt: suportul lumânării, modul de aprindere și stingerea. De exemplu, există lumânări care sunt deja turnate în pahare, borcane, sau alte recipiente solide – în acest caz, ele nu se scot din respectivul recipient, ci se aprind direct. De cele mai multe ori, aceste recipiente nu transmit căldura, deoarece sunt confecționate din materiale groase – de aceea, nu trebuie să te îngrijorezi în privința suprafețelor pe care vei așeza lumânările, deoarece acestea nu se vor deteriora. Dacă lumânările sunt de tip pastile sau nu sunt introduse într-o formă, este recomandat să le așezi pe o farfurioară sau pe un suport special, care să fie rezistent la căldură, dar și ușor de curățat de ceară.

 

Sunt lumânări care au un singur fitil, dar și modele care au mai multe fitiluri – așadar, în cazul celor cu fitiluri multiple, le poți aprinde pe toate în același timp sau le poți aprinde pe rând, în funcție de cantitatea de parfum pe care vrei să o degaje în încăpere. De altfel, ai grijă întotdeauna să le stingi la momentul potrivit și să nu le lași nesupravegheate peste noapte sau atunci când pleci de acasă.

 

Bineînțeles, este important să nu le amplasezi în preajma electrocasnicelor, a pereților sau a obiectelor care pot fi afectate de căldură. Găsește o suprafață liberă și netedă, care să permită așezarea acestor elemente de decor în siguranță, fără a exista riscuri și eventuale pericole. Ai grijă să nu le lași să se prăfuiască, pentru că pot deveni nocive atunci când încep, apoi, să degaje căldură.

 

Nu le depozita în directa bătaie a razelor soarelui, ci într-un loc mai ferit. Nu muta lumânările atunci când sunt aprinse și taie fitilul câte puțin la fiecare aprindere. De asemenea, nu stinge lumânările parfumate cu apă – cel mai bine este să utilizezi un dispozitiv special.

 

În concluzie, lumânările parfumate sunt o alegere excelentă atunci când vine vorba despre echilibrul perfect între estetic și util. Selectează aromele care ți se potrivesc și asigură-te că produsele alese îți îndeplinesc toate cerințele pe care le ai. Dacă ții cont de criteriile principale și de preferințele tale, este imposibil să nu descoperi opțiuni pe gustul tău! 

 

Sursa foto: Myricandles.ro, Shutterstock.com

 4. Intrebari si raspunsuri frecvente despre cele mai bune lumanari parfumate 

 

Cum se fac lumânările parfumate?

Lumânările parfumate sunt realizate din ceară, uleiuri parfumate și ingrediente naturale. Ele sunt amestecate și turnate într-un recipient rezistent la căldură sau într-o formă inedită. Cele naturale sunt create din ceara de albine, de soia, de palmier sau parafină.

 

Ce lumânări parfumate sunt potrivite pentru living?

Pentru living, sunt potrivite, în general, aromele echilibrate, care nu sunt nici prea dulci, nici prea tari. Poți opta pentru variante fructate sau florale, dar și pentru parfumuri nu foarte puternice, care să dea un miros plăcut încăperii. 

 

Ce arome de lumânări parfumate miros cel mai bine?

Fiecare persoană percepe diferit mirosurile. Cele mai bune lumânări parfumate, din perspectiva parfumului, sunt cele pe care tu le consideri deosebite. De exemplu, dacă preferi arome dulci, poți opta pentru vanilie, iar dacă preferi arome florale, te poți orienta către iasomie, liliac, crin sau altele.


Ce timp de ardere au lumânările parfumate?

Timpul de ardere variază în funcție de caracteristicile lumânării: formă, suport, dimensiune, fitil și calitate. În general, durata de ardere este cuprinsă între 4 și 20 de ore, uneori chiar mai mult, atunci când este vorba despre modelele mai mari. 

 

Ce tipuri de lumânări parfumate există?

Există mai multe tipuri de lumânări parfumate, care au diferite forme. Sunt și variante clasice, de tip pastilă, dar și lumânări decorative, care sunt turnate în recipiente deosebite sau în forme spectaculoase.