Decoratiuni pentru casa Idei evenimente

Aranjamente pentru masa de Revelion – galerie foto si idei pentru a fi o gazda inspirata

cover

Momentele speciale din an impun pregătiri speciale, iar printre ele se numără și aranjamentele pentru masa de revelion, un moment de celebrare, pragul noului an în care cu toții ne dorim să pășim cu dreptul.

1. Idei de aranjamente pentru masa de Revelion

O masă de sărbătoare precum cea din noaptea dintre ani impune o atenție mărită pentru detalii, eleganță și rafinament, amprenta personală prin care gazda organizatoare ne impresionează și ne face să simțim acest moment ca fiind unic. Gazda perfectă va ști să-și impresioneze invitații nu doar cu rețete sofisticate, primindu-și oaspeții într-o atmosferă de sărbătoare, parfumată cu odorizante special alese, ci și prin alegerea unor decorațiuni pentru masa de revelion.

Există o multitudine de posibilități, pornind de la un stil rafinat, la unul rustic și relaxat, totul depinzând de gusturile personale și de priceperea gazdei, iar câteva dintre cele mai ușor de pus în practică sunt detaliate mai jos.

Cu stil și accent pe lumânări

stil si accent
stil si accent

 

Folosind fețe de masă într-un ton închis: negru, gri, maro. Combină cu veselă elegantă, marcată de auriu, argintiu sau una non-conformistă, dintr-o gamă cu design modern. Pune accentul pe lumânările decorative, aranjate pe centrul mesei, dar și individual, pentru fiecare invitat în parte. Joacă-te cu mărimea lumânărilor, alege dimensiuni variate și lasă lumina lor caldă să facă restul.

 

stil si accent
stil si accent

Rustic și cu decorațiuni de sezon

Foarte apreciat, potrivit în cazul unor aranjamente pentru masa de revelion organizată la cabană, stilul rustic este simplu și de efect. Refolosește decorațiunile de sezon, cele tipice sărbătorilor de iarnă: ghirlande, centre de masă și instalații de lumină. Reîmprospătează cu crenguțe și conuri de brad, fructe naturale, lumânări cu esențe precum scorțișoara, mărul, bradul.

rustic
rustic
rustic
rustic
rustic
rustic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aranjamente pentru masa de revelion cu gașca

Un decor pentru masa de revelion la un party cu prietenii este foarte simplu de realizat și se rezumă la două cuvinte: bufet suedez. Gustări și aperitive, aranjate în boluri și pe platouri de diferite dimensiuni, integrate printre mici decorațiuni care pot fi lumânări în recipiente sau sfeșnice cu lumânări. Folosește platouri din lemn de diferite dimensiuni, extrem de aspectuoase sau tăvi care să te ajute la decorare și servire.

bufet
bufet
bufet
bufet

 

 

 

 

 

 

 

 

bufet
bufet
bufet
bufet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Romantic și floral

romantic
romantic
romantic
romantic

Nu este niciodată nepotrivit să fii romantic, iar florile nu vor fi niciodată un decor perimat. Chiar

romantic
romantic

și la noaptea dintre ani, rozul, culorile calde sau pastel pot fi opțiunea ideală, cu care vei impresiona invitații și vei genera o atmosferă caldă, plină de dragoste și bună dispoziție. Folosește flori proaspete, trandafiri, o față de masă uni, albă sau în culorile florilor alese. Sfeșnice cu picior, înalte, din sticlă sau argint, cu lumânări artizanale colorate, tacâmuri rafinate și o veselă cu aspect vintage, dacă ai una.

Rafinat și elegant

Scoate artileria grea, tacâmurile aurite, argintăria și vesela pentru ocazii speciale. Pahare cu picior, cu bordură aurită sau cele din cristal, gravate. Indiferent de culoarea feței de masă, prestează atenție la calitatea țesăturii și folosește șervețele de masă textile, așezate în inele speciale. Nu încărca cu obiecte în plus, o astfel de masă este decorativă chiar prin obiectele enumerate mai sus. Eventual, așază câteva lumânări în recipiente, sau decorative, alese în funcție de culorile predominante folosite.

rafinat
rafinat
rafinat
rafinat

Clasicul nu se demodează

Cu sau fără față de masă, cu textile individuale sau traverse de diferite texturi și culori, stilul clasic este foarte apreciat, în special în cazul unor mese celebrate în familie. Vesela dintotdeauna poate fi decorată cu câteva crenguțe de brad sau chiar felicitări personalizate, așezate pe locul fiecărui participant și cu mesaje surpriză, pentru anul care începe. Cu imaginație și puțin timp la dispoziție, poți face un aranjament pentru masa de revelion cu poze, cele mai frumoase fotografii ale familiei, în anul care s-a scurs, pe care să le priviți împreună la lumina unor seturi de lumânări parfumate. O surpriză care cu siguranță va impresiona pe toți cei dragi și care va înlocui cu succes o banală felicitare.

clasic
clasic
clasic3
clasic
clasic 2
clasic
clasic1
clasic

2. Decoratiuni pentru masa de revelion – detalii importante

Indiferent de stilul ales, fii atent la toate detaliile, nu ignora paharele, platourile, șervețelele, alege totul și decorează conform designului preferat.

pahare
pahare

Pahare și cupe – Nu face combinații riscante, nu așeza halbe de bere la o masă rafinată, nici pahare de cristal la o masă rustică.

cocktail 1
cocktail
cocktail 2
cocktail
cocktail
cocktail

Bufetul cu băuturi – pregătește cu atenție meniul de băuturi, este la fel de important pentru această noapte precum meniul de mâncare. Alege câteva rețete ușor de preparat, alege cupe diversificate și decorează fiecare cocktail, pentru a spori nota de sărbătoare.

 

 

 

 

 

desert 3
desert

Deserturi și torturi – nu există sărbătoare fără un desert special și nu există o celebrare fără un tort. Fă din ele un decor în sine, fie că-l prepari tu, fie că-l comanzi special pentru acest eveniment.

desert 1
desert
desert 2
desert
desert
desert
desert 4
desert

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu uita de regulile bazice de aranjare a mesei, legate de poziționarea tacâmurilor, a paharelor, a invitaților, relaxează-te, primește invitații cu zâmbetul pe buze și vei deveni gazda ideală pentru acest moment special!

Sursa foto Pexels.com.