Lumanari decorative

Semnificatia lumanarilor colorate, intre mit si realitate

cover

„Vede viața în alb și negru!”

Îți este familiară această expresie? Te-ai întrebat vreodată dacă are o bază reală, sau dacă este doar o expresie familiară, fără o semnificație științifică? Sau dacă, într-adevăr, este mai mult decât un mit semnificatia lumanarilor colorate. 

Culorile sunt parte din tot ceea ce ne înconjoară și  ne influențează mai mult decât am crede. Optăm pentru culorile preferate în decorarea locuinței, alegerea vestimentației, chiar și a alimentelor, iar unele branduri folosesc o paletă reprezentativă, cunoscând importanța culorilor și influența pe care ele o au în alegerile noastre.

Fiecare culoare te va marca în felul ei, pentru că fiecare are capacitatea de a induce o anumită stare. Tot ceea ce simțim, mirosim, vedem, are influență asupra noastră și creează emoția. Culorile pot să îmbunătățească starea de bine, pot calma, reda energia, ne pot face să simțim răcoare, sau căldură. Este important să cunoaștem cum ne influențează și dacă putem, prin alegerile pe care le facem, să reducem anxietatea, să refacem echilibrul și să eliminăm gândurile negative.

 

Lumanarile colorate, semnificatie, efecte benefice –  culorile relaxante

spirala

Culorile influențează în mod diferit, pentru că sunt relaționate cu experiențe personale. De exemplu, frica de apă poate atrage după sine o stare emoțională negativă și în acest caz apare o reacție nefavorabil la albastru. Dar, în general, când vorbim despre relaxare, vorbim despre albastru, alb și verde.

Care este semnificația lumânărilor colorate?

culori

Aromaterapia este o tehnică de relaxare practicată în multe culturi, iar utilizarea ei cu ajutorul lumânărilor parfumate handmade este acum accesibilă tuturor. Pentru a atinge maximum de rezultate, combină stimularea senzorială, alege din seturile de lumânări parfumate  o aromă specifică, dar fii atent și la ce semnificație au lumânările pe care dorești să le aprinzi în acest scop.

culori1

      Semnificația lumânărilor albastre

Albastrul este asociat cu marea, cu cerul, cu natura și spațiul liber. Induce calmul și redă speranța, dar influențează pozitiv și autocontrolul. Este recomandat să aprinzi o lumânare albastră înainte de un interviu, o reuniune importantă, un eveniment în care este nevoie să iei cuvântul în public. Te va ajuta să controlezi emoția și să-ți comunici ideile cu ușurință.

Tips: folosește lumânări în recipiente, parfum de bergamotă și sare de mare, pentru un efect aproape instantaneu.

albastru lumanare - semnificatia lumanarilor colorate
Detalii aici

        Semnificația lumânărilor albe

Albul semnifică puritatea și inocența, armonia și protecția. Este motivul principal pentru care toate mărturiile lumânări aprinse în evenimentele de importanță majoră, precum nunta, botezul, moartea, sunt cele de culoare albă. Purifică gândurile, atrag pacea și  bunăstarea, elimină gândurile negative și mențin calmul.

Tips: alege o lumânare parfumată handmade de culoare albă, cu un miros rafinat precum cel al iasomiei, sau al vaniliei, pentru o notă de eleganță.

lumanare alba - semnificatia lumanarilor colorate
Detalii aici

 

      Semnificația lumânărilor verzi

Verdele este natura, de aceea o lumânare verde ne va reda speranța, va echilibra corpul și mintea. Verdele reprezintă fertilitate, rodire, bogăție și viață în sine, această culoare fiind puternic legată de starea de bine și gândirea pozitivă. Favorizează creșterea personală, dar atrage și câștiguri materiale, bunăstare. 

Tips: aroma de cedru dintr-o lumânare artizanală verde te va face să te gândești la ziua de mâine cu zâmbetul pe buze!

lumanare verde - semnificatia lumanarilor colorate
Detalii aici

 

Lumanarile colorate, semnificatie, efecte benefice – culorile stimulante 

În afară de energie și bună dispoziție, unele culori din această gamă îți vor reda entuziasmul și pofta de viață.

      Semnificația lumânărilor roșii

Roșul se asociază cu focul, pasiunea și energia pură. Culoarea roșie stimulează intelectul și mărește puterea de concentrare, așadar se recomandă o lumânare roșie în momentele în care avem nevoie de o atenție mărită. Pe de altă parte, mărește sensibilitatea senzorială, ca urmare este potrivită în cazul unei întâlniri romantice.

Tips: roșu pasiune și arome de trandafir, lângă o sticlă de șampanie rece pentru o cucerire nouă!

lumanare rosie - semnificatia lumanarilor colorate
Detalii aici

        Semnificația lumânărilor galbene

Galbenul este soare, deci este căldură, lumină și renaștere. Este culoarea aurului, așadar reprezintă bogăție materială și spirituală. Favorizează empatia și ajută la clarificarea unor gânduri negative.

Tips: galben solar și aromă de lămâie, rețeta ideală pentru relaxare după o zi stresantă!

lumanare galbena - semnificatia lumanarilor colorate
Detalii aici

 

      Semnificația lumânărilor violet

Violetul este culoarea care se asociază cu misterul, luciditatea și puterea feminină. Alege violet pentru a potența puterea de seducție, pentru a-ți stimula creativitatea și latura artistică. Movul este culoarea eleganței, iar tonurile deschise evocă primăvara, deci renașterea la viață.

Tips: aroma de lavandă dintr-o lumânare violet te va inspira și relaxa!

lumanare mov - semnificatia lumanarilor colorate
Detalii aici

Cel mai adesea știm exact ce culori să alegem, mai ales când este vorba despre design interior, obiecte personale, haine, pentru că este o chestiune de gust. Este dificil însă să alegem culorile care ne influențează stările emoționale, pentru că este vorba despre senzațiile și trăirile personale pe care le naște în fiecare. Așadar este vorba despre o muncă individuală pe care trebuie să o depunem pentru descoperirea tuturor beneficiilor pe care le au culorile asupra noastră.

Experimentați aprinzând lumânări colorate parfumate!

Sursa foto Pexels.com, myricandles.ro